Second Notification Icon
Broadridge stands ready to help you navigate what’s next. Our highest priorities are keeping our associates safe and ensuring our ability to serve our clients. Read more.
Close

The right insights, right now

Access the latest news, analysis and trends impacting your business.

About Broadridge

Privacyverklaring

Broadridge zet zich in om uw privacy te beschermen. Ons Wereldwijde Privacyprogramma is ontworpen om te waarborgen dat we persoonsgegevens op gepaste wijze behandelen. De verklaringen hieronder verschaffen informatie over hoe we persoonsgegevens van onze klanten en zakenpartners verzamelen en gebruiken. Als u verdere vragen heeft over de privacy of beveiliging van uw persoonsgegevens kunt u contact opnemen met de Broadridge Privacy Office.

  1. PRIVACYVERKLARING BROADRIDGE
  2. BROADRIDGE CORPORATE ISSUER SOLUTIONS-GEGEVENSBESCHERMINGSPROGRAMMA
  3. PRIVACY SHIELD-VERKLARING EN BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR INWONERS VAN DE EER EN ZWITSERLAND
  4. BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR INWONERS VAN CALIFORNIË
  5. CONTACT OPNEMEN MET ONS EN ONZE CHIEF PRIVACY OFFICER

PRIVACYVERKLARING BROADRIDGE

Deze Privacyverklaring omschrijft de praktijken die Broadridge zal volgen met betrekking tot de persoonsgegevens die ze verzamelt van bezoekers aan www.broadridge.com en andere Broadridge-websites, mobiele applicaties of gehoste websites die verwijzen naar deze Privacyverklaring. Het omschrijft ook hoe we persoonsgegevens van onze klanten, leveranciers en andere partijen met wie we een zakelijke relatie hebben verzamelen en gebruiken.

Wat zijn persoonsgegevens?

“Persoonsgegevens” verwijst naar informatie die kan worden gebruikt om u te identificeren, lokaliseren of contacteren. We verzamelen de volgende types persoonsgegevens:

  • Contactgegevens die ons in staat stellen met u te communiceren, zoals uw naam, gebruikersnaam, postadres, telefoonnummers, e-mailadres of andere adressen die we kunnen gebruiken om u berichten te sturen.
  • Relatie-informatie die ons helpt zaken met u te doen, zoals uw professionele gegevens en gelieerde partijen en de verschillende typen producten en diensten die mogelijk interressant zijn voor u of uw bedrijf.
  • Transactie-informatie over uw omgang met Broadridge, inclusief uw aankoopgeschiedenis, klantaccountinformatie en informatie over hoe uw onze websites en applicaties gebruikt. 

In sommige gevallen beheren of hosten we websites die eigendom zijn van onze klanten, inclusief banken, brokers, beleggingsfondsen en corporaties of andere zakelijke entiteiten (de “Bedrijfseigenaar” van de website). Op deze gehoste websites kunnen we ook gevoelige persoonsgegevens die u verstrekt verzamelen, die voor sommige diensten ook uw rekeningnummer en BSN omvatten, alsook informatie die u verstrekt wanneer u uw rekening online gebruikt of transacties uitvoert. Alle persoonsgegevens en gevoelige persoonsgegevens die via deze websites worden verzameld, worden gezien als Vertrouwelijke Informatie van de Bedrijfseigenaar. We ontvangen ook direct Vertrouwelijke Informatie van Bedrijfseigenaren voor verwerking. 

Hoe verzamelen, gebruiken en delen wij persoonsgegevens?

Op Broadridge-websites verzamelen we persoonsgegevens die u verstrekt zo dat we u of onze klanten producten, diensten en informatie kunnen verstrekken of u daarover kunnen contacteren, om zo uw bezoek aan de website te verbeteren of op te volgen met u na uw bezoek. We kunnen persoonsgegevens over u ontvangen van uw bedrijf, zoals wanneer de Bedrijfseigenaar ons informatie verstrekt over professionals die gemachtigd zijn om ondersteuning of diensten te ontvangen. We kunnen ook informatie over u verzamelen van externe gegevensverstrekkers die onze bestanden verbeteren en ons helpen onze klanten beter te begrijpen, of via publiekelijk beschikbare sociale media-sites, zoals LinkedIn of Twitter. 

Wanneer u onze websites, producten en applicaties gebruikt, verzamelen we transactie-informatie over uw sessie en uw activiteit. Naast informatie die u verstrekt tijdens deze sessies gebruiken we cookies en andere technologische hulpmiddelen om automatisch informatie te verzamelen over uw computer en uw gebruik van onze website en applicaties. We kunnen informatie over u verzamelen of afleiden uit uw gebruik van onze producten en diensten. We behandelen deze informatie als persoonsgegevens wanneer ze geassocieerd worden met andere gegevenselementen waarmee we u kunnen identificeren. Voor meer informatie over cookies en andere technologieën wordt u verwezen naar het gedeelte Cookies en andere gegevensverzamelingstechnologieën hieronder.

Als u ons persoonsgegevens verstrekt voor ons eigen gebruik, dan kunnen we deze gebruiken om de producten, diensten of informatie die u heeft verzocht te verstrekken en kunnen we het delen met onze gelieerde partijen. We kunnen uw persoonsgegevens ook gebruiken voor andere interne zakelijke doeleinden, zoals marktonderzoek en naleving van de wet.

Als u ons (gevoelige) persoonsgegevens verstrekt via een gehoste website, dan behandelen we die informatie vertrouwelijk en gebruiken we die alleen om de diensten die u of de Bedrijfseigenaar van de website heeft verzocht te verstrekken. We kunnenuw informatie delen met de Bedrijfseigenaar van de website en de Bedrijfseigenaar van de website-informatie verstrekken over uw gebruik van de website. Als u vragen heeft over het gebruik van uw persoonsgegevens door de Bedrijfseigenaar, neem dan direct contact op met de Bedrijfseigenaar. Broadridge kan gebruikmaken van geaggregeerde gegevens of statistieken over het gebruik van haar websites en de producten en diensten die via haar websites worden gebruikt, maar deze statistieken bevatten geen persoonsgegevens.

We kunnen alle persoonlijke informatie, zelfs vertrouwelijke informatie, delen met onze leveranciers en andere derden die diensten voor ons uitvoeren, maar we verbieden deze bedrijven om uw persoonsgegevens te gebruiken voor hun eigen doeleinden.

Houd er rekening mee dat we altijd informatie kunnen vrijgeven zoals vereist door de wet, wanneer dit nodig is voor gezondheids- of veiligheidsdoeleinden, of wanneer dit nodig is om onze wettelijke rechten te beschermen, inclusief aan wetshandhavingsinstanties en rechtbanken in de Verenigde Staten en andere landen waar we actief zijn in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving. Zo kunnen we bijvoorbeeld informatie over u vrijgeven als reactie op een dagvaarding. We kunnen ook informatie over u vrijgeven in verband met de overdracht van activa van ons bedrijf.

Tot slot, als u zich buiten de Verenigde Staten bevindt, worden uw persoonsgegevens door ons in de VS bewaard. Wij kunnen uw persoonsgegevens doorgeven aan landen buiten uw locatie of de VS. We verzekeren echter een adequate bescherming van uw persoonsgegevens in overeenstemming met alle toepasbare wetten.

Cookies en andere gegevensverzamelingstechnologieën

Wanneer u onze website bezoekt of onze mobiele applicaties gebruikt, kunnen we bepaalde informatie op geautomatiseerde wijze verzamelen, met behulp van technologieën zoals cookies, pixeltags, browseranalysetools, serverlogs en webbakens. We gebruiken echter geen tracking of cookie-technologie op pagina's van onze websites die kennisgeving en toegang tot hostingservices bieden aan overheidsbedrijven.

Wanneer u onze website bezoekt, plaatsen we cookies op uw computer. Cookies zijn kleine tekstbestanden die websites naar uw computer of een ander op het internet aangesloten apparaat sturen om uw browser te identificeren of om informatie of instellingen in uw browser op te slaan. Cookies stellen ons in staat u te herkennen als u terugkomt. Ze helpen ons ook om een ervaring op maat te bieden en stellen ons in staat om bepaalde vormen van fraude op te sporen. In veel gevallen kunt u de cookie-voorkeuren beheren en het gebruik van cookies en andere gegevensverzamelingstechnologieën uitschakelen door de instellingen van uw browser aan te passen. Alle browsers zijn verschillend, dus ga naar de "help"-sectie van uw browser om te weten te komen welke privacy-instellingen beschikbaar zijn.

We kunnen ook gebruik maken van Flash-cookies (ook bekend als Local Stored Objects) en soortgelijke technologieën om uw online-ervaring te personaliseren en te verbeteren. De Adobe Flash Player is een applicatie die een snelle ontwikkeling van dynamische content, zoals videoclips en animatie, mogelijk maakt. We gebruiken Flash-cookies voor beveiligingsdoeleinden en om instellingen en voorkeuren te helpen onthouden. We gebruiken geen Flash-cookies of soortgelijke technologieën voor gedrags- of interessegerichte reclame. Voor het beheer van Flash-cookies, zie de website van Adobe op http://kb2.adobe.com/cps/526/52697ee8.html of bezoek www.adobe.com

In verband met Broadridge-marketing kunnen we gebruik maken van pixeltags, waaronder de Outbrain Pixel en web beacons. Pixel tags en web beacons zijn kleine grafische afbeeldingen die op websitepagina's of in onze e-mails worden geplaatst en die ons in staat stellen om te bepalen of u een specifieke actie heeft uitgevoerd. Wanneer u deze pagina's opent of op een e-mail klikt, genereren de pixeltags en web beacons een melding van die actie. Met deze tools kunnen we de respons op onze communicatie meten en onze webpagina's en promoties verbeteren. De informatie die met behulp van deze technologieën in onze e-mails wordt verzameld, kan worden gekoppeld aan het e-mailadres van de ontvanger.

We verzamelen veel verschillende soorten informatie uit cookies en andere technologieën. We kunnen bijvoorbeeld informatie verzamelen van het apparaat dat u gebruikt om toegang te krijgen tot onze website, het type besturingssysteem, het type browser, het domein en andere systeeminstellingen, evenals de taal die uw systeem gebruikt en het land en de tijdzone waar uw apparaat zich bevindt. Onze serverlogs registreren ook het IP-adres dat is toegewezen aan het apparaat dat u gebruikt om verbinding te maken met het internet. Een IP-adres is een uniek nummer dat apparaten gebruiken om zich te identificeren en met elkaar te communiceren op het internet. We kunnen ook informatie verzamelen over de website die u bezocht voordat u naar Broadridge kwam en de website die u bezoekt nadat u onze website heeft verlaten. 

In veel gevallen wordt de informatie die we verzamelen met behulp van cookies en andere hulpmiddelen alleen gebruikt op een niet-identificeerbare manier, zonder enige verwijzing naar persoonlijke informatie. Zo gebruiken we bijvoorbeeld informatie die we verzamelen over alle websitegebruikers om onze websites te optimaliseren en om inzicht te krijgen in de verkeerspatronen op de website. In sommige gevallen koppelen we de informatie die we met behulp van cookies en andere technologie verzamelen wel aan uw persoonlijke informatie. Deze privacyverklaring is van toepassing op de informatie die wij aan uw persoonlijke gegevens koppelen.

Browser Tracking-informatie

Op sommige van onze sites, zoals www.broadridge.com en Advanced Annual Meeting Solutions-websites (het Shareholder Forum en de Virtual Shareholder Meeting, die voor de Bedrijfseigenaar kunnen worden aangepast), en mobiele applicaties maakt Broadridge rechtstreeks of via derden gebruik van Google Analytics, Adobe Analytics, en/of Demandbase, Inc.'s ("Demandbase’s") web analytics om Broadridge of haar klanten te voorzien van informatie over het gebruik van de websites van Broadridge. 

Google Analytics is een webanalyse-instrument dat website-eigenaren helpt te begrijpen hoe bezoekers met hun website omgaan. Met behulp van Google Analytics kunnen we verschillende rapporten bekijken over hoe bezoekers met onze website omgaan, zodat we deze kunnen verbeteren. Deze tool wordt geleverd door Google, Inc. ("Google"). Google Analytics maakt gebruik van "cookies", tekstbestanden die op uw computer worden geplaatst, om onze website te helpen analyseren hoe gebruikers onze website gebruiken. De door het cookie gegenereerde informatie over uw gebruik van onze website (met inbegrip van uw IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google gebruikt deze informatie om uw gebruik van onze website te evalueren, om rapporten over de websiteactiviteiten op te stellen en om andere diensten met betrekking tot onze websiteactiviteiten en het internetgebruik te leveren. Google mag deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Google mag deze informatie combineren met andere gegevens waarover Google beschikt, volgens het privacybeleid van Google dat beschikbaar is op de website van Google. U kunt het gebruik van cookies weigeren door in uw browser de juiste instellingen te kiezen; wij wijzen u er echter op dat u in dat geval wellicht niet alle mogelijkheden van onze website kunt benutten. Door gebruik te maken van de Broadridge-websites geeft u toestemming om Google uw gegevens te verwerken voor de hierboven genoemde doeleinden. Voor informatie over hoe Google Analytics gegevens gebruikt, gaat u naar "Hoe Google gegevens gebruikt wanneer u de websites of apps van onze partners gebruikt", te vinden op www.google.com/policies/privacy/partners/.

Broadridge maakt ook gebruik van webanalysetools van Adobe. Deze tools bieden vergelijkbare rapportage- en analysefuncties. Om meer te weten te komen over privacy en de Abode analytics producten en om uw privacykeuzes met Adobe uit te oefenen, kunt u een bezoek brengen aan het Adobe Privacy Center, dat zich bevindt op http://www.adobe.com/privacy/marketing-cloud.html.

Broadridge voorziet Demandbase van de IP-adressen die door Broadridge's serverlogs van bezoekers aan Broadridge's sites worden geregistreerd. Demandbase's webanalyse identificeert vervolgens informatie over bezoekers van Broadridge's sites, inclusief, maar niet beperkt tot, de industrie, de grootte, de locatie en de omzet, op basis van Demandbase's uitgebreide database van bedrijfs-IP-adressen. Door gebruik te maken van de Broadridge websites stemt u in met de verwerking van uw IP-adres en gegevens over u door Demandbase op de hierboven beschreven wijze.

Hoewel onze websites op dit moment geen mechanisme hebben om de verschillende signalen van de webbrowser te herkennen, bieden we personen wel de mogelijkheid om hun cookie-voorkeuren te beheren zoals hierboven beschreven. Voor meer informatie over browsertracking-signalen en Do Not Track kunt u terecht bij http://www.allaboutdnt.org/.

Sociale-media-interacties en Interessegerichte Advertenties

Onze websites kunnen u in staat stellen om met ons en anderen te communiceren via sociale-mediaplatforms, zoals Facebook, Google, Twitter, LinkedIn en Instagram. Hoewel we het privacybeleid van elk sociale-mediaplatform respecteren, kunnen we persoonlijke informatie over u verzamelen als u ervoor kiest om deze tools te gebruiken.

We kunnen interessegerichte advertenties aan u tonen wanneer u deze platformen gebruikt. Met deze platformen kunnen we de advertenties die we aan u tonen personaliseren. We delen geen van uw persoonsgegevens met deze platforms, hoewel we uw e-mailadres kunnen omzetten in een uniek nummer dat door het platform met zijn gebruiker kan worden gematcht om de levering van de reclame mogelijk te maken. Hoewel we geen persoonsgegevens aan deze platformen verstrekken, kunnen ze wel inzicht krijgen in de personen die reageren op de advertenties die we weergeven.

Mobiele applicaties

We kunnen mobiele applicaties aanbieden waarmee u toegang heeft tot uw account, online met ons kunt communiceren en andere informatie kunt ontvangen via uw smartphone. Alle persoonsgegevens die Broadridge verzamelt via onze mobiele applicaties worden beschermd door de voorwaarden van deze Privacyverklaring.

Wanneer u onze mobiele applicaties downloadt, kunt u ervoor kiezen om ons uw exacte locatie van uw mobiele apparaat te laten bepalen. We gebruiken deze informatie om u gepersonaliseerde inhoud te leveren en voor onze interne analyses.

We kunnen ook automatische ("push") meldingen aanbieden. We zullen alleen push-meldingen geven aan personen die ervoor kiezen om dergelijke meldingen van Broadridge te ontvangen. U hoeft geen locatie-informatie te verstrekken aan Broadridge of push-meldingen in te schakelen om een van onze mobiele apps te gebruiken. Als u vragen hebt over de locatie en de privacy van de meldingen, neem dan contact op met uw mobiele serviceprovider of de fabrikant van uw apparaat om te weten te komen hoe u uw instellingen kunt aanpassen.

Verzamelen we uw gegevens voor marketingcommunicatie?

Broadridge is een business-to-business serviceprovider en verkoopt haar diensten niet aan individuele consumenten. Broadridge geeft echter wel bepaalde informatie door middel van een abonnement en gebruikt een opt-in format voor het kiezen van toekomstige e-mailcommunicatie in bepaalde vakgebieden. Deze e-mailcommunicatie bevat links om u af te melden voor toekomstige e-mailcommunicatie. Broadridge kan de persoonlijke informatie die u op de Broadridge websites verstrekt ook gebruiken om contact met u op te nemen om te reageren op uw vragen of om van tijd tot tijd contact op te nemen met uw bedrijf over informatie met betrekking tot de producten en diensten van Broadridge of haar gelieerde partijen. Gelieve ons een e-mail te sturen naar info@broadridge.com als u niet wilt dat uw gegevens worden gebruikt voor verder marketingcontact. Broadridge stuurt geen Broadridge-marketingcommunicatie naar personen die ons via een gehoste website voor een Bedrijfseigenaar van persoonsgegevens voorzien.

Hoe kunt u uw gegevens corrigeren, openen en bijwerken?

U kunt de persoonsgegevens die u op een van onze websites hebt verstrekt, bekijken en bewerken door contact met ons op te nemen via de link op een dergelijke website. Onze afdeling klantenservice kan u ook redelijkerwijs helpen met andere verzoeken met betrekking tot de gegevens over u die door ons kan worden onderhouden. Gelieve verzoeken te sturen naar privacy@broadridge.com.

Hoe beschermen wij uw gegevens?

Wij nemen redelijke maatregelen om het verlies, het misbruik en de wijziging van de gegevens onder onze controle te helpen voorkomen. Zo hebben we bijvoorbeeld fysieke, logische en administratieve procedures geïmplementeerd om de gegevens die we verwerken en onderhouden te beschermen en te beveiligen. We maken ook gebruik van encryptie- en firewall-technologieën om gevoelige informatie te beschermen tijdens onlinetransmissies.

Hoe kunt u helpen uw gegevens te beschermen?

Als u zich heeft geregistreerd op een Broadridge-website of een gehoste website, raden wij u aan uw wachtwoord aan niemand bekend te maken. Wij zullen u nooit om uw wachtwoord vragen in een ongevraagd telefoontje of in een ongevraagde e-mail. Vergeet ook niet om u af te melden van de geregistreerde website en uw browservenster te sluiten als u klaar bent met uw werk. Dit is om ervoor te zorgen dat anderen geen toegang hebben tot uw persoonlijke informatie en correspondentie als anderen toegang hebben tot uw computer.

Kunnen we deze Privacyverklaring wijzigen?

Van tijd tot tijd kunnen we deze Privacyverklaring aanpassen aan nieuwe of andere privacypraktijken. We zullen een bericht online plaatsen wanneer we materiële wijzigingen aanbrengen in deze Privacyverklaring. Bovendien, als de wijzigingen een wezenlijke invloed hebben op de manier waarop we eerder verzamelde persoonsgegevens gebruiken of openbaar maken, zullen we u op de hoogte brengen van de wijziging.

Privacybeschermingsbeleid voor Burgerserviceummers

Broadridge kan in de gewone gang van zaken van sommige van haar activiteiten Burgerservicenummers verzamelen. Broadridge heeft redelijke technische, fysieke en administratieve beveiligingen ingevoerd om de Burgerservicenummers te helpen beschermen tegen onrechtmatig gebruik en ongeoorloofde openbaarmaking. Alle Broadridge medewerkers en dienstverleners zijn verplicht om deze vastgestelde procedures te volgen. 

Met name:

  • De toegang tot Burgerservicenummers is beperkt tot die medewerkers en dienstverleners die toegang moeten krijgen tot de informatie om taken voor Broadridge uit te voeren
  • Burgerservicenummers worden alleen aan derden bekend gemaakt in overeenstemming met het vastgestelde beleid van Broadridge. Broadridge zal alleen Burgerservicenummers bekendmaken aan die dienstverleners, accountants, adviseurs en/of opvolgers in het belang die wettelijk of contractueel verplicht zijn deze te beschermen of zoals vereist of toegestaan door de wet

Andere websites

Broadridge-websites kunnen links bevatten naar andere websites, waaronder die van onze zakelijke partners. Hoewel we proberen om alleen te linken naar websites die onze hoge normen en respect voor privacy delen, zijn we niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor de privacypraktijken van andere websites.

Sollicitanten en Human Resources (HR)-gegevens

Als u hebt gesolliciteerd naar een baan bij Broadridge, zullen de Persoonsgegevens die u bij uw sollicitatie hebt ingediend, alleen worden gebruikt voor werving en andere gebruikelijke HR-doeleinden. Potentiële, huidige en voormalige werknemers en anderen wier gegevens worden verwerkt in verband met onze HR-activiteiten kunnen contact opnemen met het Broadridge Privacy Office of uw lokale Human Resources-contactpersoon om informatie te krijgen over ons HR-privacyprogramma.

Broadridge Corporate Issuer Solutions-gegevensbeschermingsprogramma

 Broadridge Corporate Issuer Solutions, een geregistreerde transferagent, onderhoudt een gegevensbeschermingsprogramma om het risico aan te pakken dat klantgegevens dat in de loop van haar activiteiten is verkregen, onbedoeld zonder toestemming wordt bekendgemaakt, misbruikt, gewijzigd, vernietigd of op andere wijze wordt gecompromitteerd. Als onderdeel van dit gegevensbeschermingsprogramma heeft Corporate Issuer Solutions beveiligingen ontworpen en geïmplementeerd om dergelijke openbaarmaking, misbruik, wijziging, vernietiging of compromissen te voorkomen en heeft het passende maatregelen genomen om toezicht te houden op de naleving van het programma door zijn dienstverleners. Corporate Issuer Solutions heeft ook protocollen aangenomen voor de correcte verwijdering van alle informatie over consumentenrapporten die zij in de loop van haar activiteiten heeft verkregen.

Corporate Issuer Solutions heeft tal van fysieke, elektronische en procedurele beveiligingen geïmplementeerd om het ongeoorloofd delen van persoonlijke aandeelhoudersinformatie te voorkomen, waaronder het beperken van informatie tot noodzakelijke werknemers en het versleutelen van gevoelige websitetransmissies met behulp van Secure Sockets Layer (SSL) bescherming. Corporate Issuer Solutions kan sommige of alle van de volgende persoonlijke informatie met betrekking tot individuele aandeelhouders bewaren:

  • Aandeelhoudersnaam en -adres(sen)
  • Identificatienummer van de aandeelhouder-belastingplichtige
  • Informatie o    ver het aandelenbezit, de geschiedenis en/of de dividenden van de aandeelhouder
  • In sommige gevallen, telefoonnummers en/of e-mailadressen van aandeelhouders
  • In sommige gevallen, informatie over de bank van de aandeelhouder of over de makelaarsrekening
  • In sommige gevallen, informatie uit belastinggerelateerde documenten die nodig is voor de verwerking van fiscale verslagen en overzichten, aandelenoverdrachten en andere effectentransacties

Corporate Issuer Solutions houdt haar gegevens over effecten en aandeelhouders bij als agent voor de emittent van het effect en zal dienovereenkomstig de hierboven vermelde informatie aan de emittent of zijn gevolmachtigden verstrekken. Corporate Issuer Solutions verstrekt de voormelde informatie over huidige of voormalige aandeelhouders niet aan enige derde partij, behalve om de diensten te leveren of zoals toegestaan door de wet. Corporate Issuer Solutions zal persoonlijke informatie verstrekken:

  • Wanneer dat nodig is om een door de aandeelhouder gevraagde transactie uit te voeren, te administreren of af te dwingen
  • Wanneer de aandeelhouder verzoekt of toestemming geeft om de informatie te delen
  • Wanneer de openbaarmaking noodzakelijk is om fraude te voorkomen
  • Wanneer de openbaarmaking noodzakelijk is voor Corporate Issuer Solutions om haar taken uit te voeren
  • Bij het verstrekken van informatie die nodig is voor derden om diensten uit te voeren in naam van Corporate Issuer Solutions
  • Wanneer de openbaarmaking wettelijk verplicht is.

Privacy Shield-verklaring en belangrijke informatie voor inwoners van de EER, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland

Broadridge verstrekt deze aanvullende privacyverklaring om personen in de Europese Economische Ruimte (EER), het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland te voorzien van de aanvullende informatie die wordt vereist door de Algemene Verordening Gegevensbescherming van de EU en om onze betrokkenheid bij het EU-VS en het Zwitserse Privacy Shield Framework uit te leggen. Deze bepalingen, samen met de verklaringen in de Privacyverklaring van Broadridge, verklaren onze praktijken met betrekking tot de persoonsgegevens in de Europese Economische Ruimte (EER) in het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.

  1. Informatie over Broadridge

Broadridge Financial Solutions, Inc.
t.a.v.: General Counsel
5 Dakota Drive
Suite 300
Lake Success, New York 11042
USA

E-mail: privacy@broadridge.com

  1. De doelstellingen en de rechtsgrond voor de verwerking, met inbegrip van de legitieme belangen

We verwerken persoonsgegevens alleen als we een wettelijke basis hebben voor de verwerking, zoals:

  • Om een contract met u uit te voeren
  • Met uw toestemming (indien nodig en op voorwaarde dat u geen bezwaar heeft gemaakt, wat van toepassing kan zijn)

We kunnen uw persoonsgegevens ook verwerken voor onze legitieme belangen, op voorwaarde dat deze verwerking niet zwaarder weegt dan uw rechten en vrijheden. In het bijzonder kunnen wij uw persoonsgegevens verwerken als dat nodig is:

  • om u, ons of anderen te beschermen tegen bedreigingen (zoals veiligheidsbedreigingen of fraude)
  • om te voldoen aan de wetten die wereldwijd op ons van toepassing zijn
  • voor het mogelijk maken of beheren van onze activiteiten, zoals voor het verlenen van diensten aan onze klanten, kwaliteitscontrole, geconsolideerde rapportage en klantenservice
  • om onze producten en diensten aan bestaande en potentiële klanten op de markt brengen
  • voor het beheer van zakelijke transacties, zoals fusies of overnames
  • om onze zakelijke of klantenrelaties in het algemeen te begrijpen en te verbeteren
  1. Het doeleinde waarvoor we uw persoonsgegevens verwerken

Wij verwerken uw persoonsgegevens voor de hierboven genoemde legitieme belangen en voor de volgende doeleinden:

  • verwerking van klantgegevens in overeenstemming met onze klantencontracten
  • betalingsverwerking en beheer van financiële rekeningen, contractbeheer, websiteadministratie, bedrijfscontinuïteit en noodherstelplan, beveiliging en fraudepreventie, corporate governance, rapportage en naleving van de wettelijke voorschriften
  1. Uw rechten

U heeft altijd het recht om bezwaar te maken tegen onze marketingcommunicatie. Om u af te melden voor e-mails, klikt u gewoon op de link "afmelden" (unsubscribe) onderaan elke e-mail die we u sturen. Om rechten die u mogelijk hebt gegeven voor het verzenden van sms-berichten in te trekken, moet u het woord STOP sms'en als reactie op een bericht.

Broadridge respecteert ook de rechten van inwoners van de EER, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland in hun verzoeken om toegang te krijgen tot hun persoonsgegevens, deze te corrigeren en in hun verzoeken om verwijdering of beperking van deze gegevens, zoals vereist door de wet. Dit betekent:

  • u heeft over het algemeen het recht om te weten of Broadridge uw persoonsgegevens al dan niet onderhoudt. Als we uw persoonsgegevens wel hebben, zullen we u hiervan een kopie bezorgen (onder voorbehoud van de rechten van anderen). Als uw gegevens onjuist of onvolledig zijn, heeft u het recht om ons te vragen deze bij te werken 
  • u heeft het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens
  • u kunt ons ook vragen uw persoonsgegevens te verwijderen of te beperken
  • in sommige gevallen heeft u ook recht op gegevensoverdraagbaarheid

Om deze rechten uit te oefenen, kunt u contact met ons opnemen via e-mail op het volgende adres: privacy@broadridge.com of ons op het bovenstaande adres schrijven en een lid van ons Privacy Team zal u helpen. Gelieve te begrijpen dat we mogelijk uw identiteit moeten verifiëren voordat we uw verzoek kunnen verwerken.

Indien u van mening bent dat wij uw persoonsgegevens in strijd met de toepasselijke wetgeving hebben verwerkt, kunt u een klacht indienen bij de Chief Privacy Officer van Broadridge op het volgende adres: privacy@broadridge.com of met een toezichthoudende autoriteit.

  1. Internationale overdrachten & Privacy Shield

Uw persoonsgegevens kunnen worden doorgegeven aan, opgeslagen in of verwerkt in de Verenigde Staten en andere landen die mogelijk geen gelijkwaardige wetgeving op het gebied van privacy of gegevensbescherming hebben.

Voor niet-HR gegevens heeft Broadridge gecertificeerd dat ze voldoet aan de EU-VS en de Zwitserland-VS Privacy Shield Frameworks. Voor meer informatie over het Privacy Shield kunt u terecht bij https://www.privacyshield.gov/welcome.

Broadridge Financial Solutions, Inc. en de volgende van haar Amerikaanse filialen hebben zich gecertificeerd voor het Privacy Shield Framework:

Access Data Corp.

BR NYC Solutions, Inc.

Bonaire Software Solutions, LLC

Broadridge Business Process Outsourcing, LLC

Broadridge Corporate Issuer Solutions, Inc.

Broadridge FX and Liquidity Solutions, LLC

Broadridge Fluent Solutions, LLC

Broadridge Investor Communication Solutions, Inc.

Broadridge Mail, LLC

Broadridge Managed Solutions, Inc.

Broadridge Output Solutions, Inc.

Broadridge Securities Processing Solutions, LLC

Investigo Corporation

QED Financial Systems, Inc.

Onze certificering heeft betrekking op de diensten waarbij wij als gegevensverwerker voor onze klanten optreden, om toestemming te geven voor de overdracht van persoonsgegevens in Vertrouwelijke Informatie van de Europese Economische Ruimte, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland naar de Verenigde Staten. Om onze certificering te bekijken, kunt u terecht op https://www.privacyshield.gov/. Broadridge beschermt andere gegevens die wij vanuit de Europese Economische Ruimte en Zwitserland doorgeven, zoals onze personeelsgegevens, met behulp van andere mechanismen, zoals modelcontractbepalingen.

Wij verwerken de gegevens van onze klanten wanneer dat nodig is om diensten te verlenen aan onze klanten, in overeenstemming met onze contracten. Onze klanten gebruiken onze diensten bijvoorbeeld om te communiceren met hun klanten, investeerders of aandeelhouders, en om relaties met hen op te bouwen. We gebruiken informatie over de personen die nodig zijn om deze diensten te verlenen en ondersteunen op andere wijze het accountbeheer en de compliance-functies van onze klanten. 

Zoals toegestaan door onze klantcontracten, vertrouwen wij op enkele derden om diensten aan ons te leveren, zoals datahosting die toegang hebben tot klantgegevens. Broadridge heeft contracten met deze derden om ervoor te zorgen dat de klantgegevens te allen tijde worden beschermd met passende privacy- en veiligheidscontroles, vergelijkbaar met die van het Privacy Shield Framework. Broadridge kan ook klantgegevens bekendmaken zoals aangegeven door onze klanten of zoals nodig is om te voldoen aan wettelijke of nationale veiligheidseisen. In geval van doorgifte van gegevens, ontvangen op grond van het EU-VS en Zwitserland-VS Privacy Shield, is Broadridge potentieel aansprakelijk.

Broadridge neemt de beveiliging van klantgegevens zeer serieus. We hebben fysieke, logische en administratieve procedures geïmplementeerd om de informatie die we verwerken en onderhouden te beschermen en te beveiligen. We maken ook gebruik van encryptie- en firewall-technologieën om gevoelige informatie te beschermen tijdens onlinetransmissies.

We respecteren ook de individuele privacyrechten, zoals toegang, correctie en bezwaar. Omdat we een gegevensverwerker zijn voor onze klanten, moeten we over het algemeen individuele verzoeken doorverwijzen naar onze klanten, zodat ze kunnen reageren. Broadridge ondersteunt onze klanten waar nodig om hen te helpen bij het beantwoorden van uw verzoek.

Als u vragen of klachten heeft over onze verwerking van uw persoonsgegevens onder het Privacy Shield, of over ons privacybeleid in het algemeen, kunt u contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar: privacy@broadridge.com

Als we een klacht in verband met Privacy Shield niet kunnen oplossen, kunt u contact opnemen met het American Arbitration Association International Centre for Dispute Resolution ("ICDR-AAA"), dat een onafhankelijke dienst voor geschillenbeslechting van derden voor ons levert. Om contact op te nemen met ICDR-AAA wordt u verwezen naar: http://go.adr.org/privacyshield.html. In sommige gevallen kunt u ook een beroep doen op bindende arbitrage via het Privacy Shield-panel van het US Department of Commerce en de Europese Commissie. De toezeggingen van Broadridge in het kader van het Privacy Shield Framework zijn onderworpen aan de onderzoeks- en handhavingsbevoegdheden van de Amerikaanse Federal Trade Commission.

  1. Bewaring van gegevens

Wij bewaren uw persoonsgegevens zolang als nodig is voor de doeleinden die in Hoofdstuk 3 hierboven zijn beschreven en voor elke extra periode die wettelijk vereist of toegestaan is. U kunt verzoeken uw persoonsgegevens te verwijderen door contact met ons op te nemen via e-mail op het volgende adres: privacy@broadridge.com. Tenzij wij wettelijk verplicht zijn om uw gegevens te bewaren, zullen wij, (i) wanneer wij de Verantwoordelijke persoonsgegevens zijn, uw persoonsgegevens op uw verzoek verwijderen; en (ii) de Gegevensverwerker zijn, zullen wij uw persoonsgegevens verwijderen volgens de instructies van de Verantwoordelijke persoonsgegevens.

  1. Bekendmaking van uw persoonsgegevens

Behalve zoals hieronder uiteengezet, worden uw gegevens niet verkocht, gedeeld of verstrekt aan derden:

  • we kunnen uw persoonsgegevens delen met onze gelieerde partijen en dochterondernemingen
  • we kunnen uw persoonsgegevens delen met onze subverwerkers in verband met de levering van onze diensten en producten

Belangrijke informatie voor inwoners van Californië

De California Consumer Privacy Act ("CCPA") geeft inwoners van Californië specifieke privacyrechten, waaronder het recht om een privacyverklaring te ontvangen, het recht om te weten welke informatie we in de afgelopen 12 maanden over u hebben verzameld en het recht om te weten welke categorieën persoonlijke informatie we met derden hebben gedeeld. Broadridge opereert over het algemeen als dienstverlener voor financiële instellingen en andere bedrijven. Als dienstverlener verzamelen en gebruiken we alleen persoonsgegevens zoals geautoriseerd door onze contracten met onze klanten. U moet contact opnemen met de bedrijven waarmee u een account heeft om meer te weten te komen over hun privacypraktijken en hoe u uw rechten kunt uitoefenen. Deze bedrijven kunnen u authenticeren en informatie verstrekken over de rechten die u mogelijk hebt op grond van de CCPA of andere toepasselijke wetgeving.

Contact opnemen met ons en onze Chief Privacy Officer

Neem contact met ons op als u vragen of opmerkingen heeft over onze privacypraktijken of over deze Privacyverklaring. U kunt ons altijd bereiken via e-mail op: privacy@broadridge.com. U kunt ons ook per post bereiken op het hierboven vermelde adres.

Deze Privacyverklaring is voor het laatst bijgewerkt op 16 december 2019.